Legendele și semnificatia culorilor trandafirilor

Legendele și semnificatia culorilor trandafirilor

Legendele și semnificatia culorilor trandafirilor

Legendele și semnificatia culorilor trandafirilor. Cea mai veche dovadă a trandafirului provine din legende și poezii. Ele ne oferă dovada existenței trandafirului și a cultivării sale în Grecia Antică. Aici, Afrodita, zeița iubirii, a fost văzută ca fiind creatorul trandafirului. Într-o poveste, Adonis, iubitul ei, a fost rănit mortal, la vânătoare, de un mistreț. Dorind să fie aproape de el, din lacrimile sale și din sângele lui a crescut un trandafir superb, parfumat, roșu ca sângele.
Există o poveste care ne spune despre originea trandafirului alb.  Afrodita s-a născut din spumă de mare, iar din această spumă, oriunde a căzut pe pământ, au crescut tufe de trandafiri albi.

O altă legendă a urmat îndeaproape cele întamplate în Grecia Antică. Într-una dintre ele, Venus a fost iubită de Adonis, dar și dorită de Marte, zeul războiului. Marte a decis să-l ucidă pe Adonis, dar, în ultimul moment, a fost avertizat de Venus. În grabă, i-a alunecat piciorul într-o tufă de trandafiri, iar din sângele care curgea din rană pe pământ au izvorât trandafiri rosii.

Flora, zeița primăverii și a florilor, a găsit într-o zi cadavrul celei mai dragi și mai frumoase nimfe a ei. Dezolată, ea a implorat toți zeii să-i vină în ajutor pentru a schimba trupul mort al persoanei iubite în cea mai frumoasă floare, care ar fi recunoscută drept regina tuturor florilor. Apollo, zeul artelor, i-a dat suflul vieții. Bacchus a scăldat-o în nectar. Vertumnus, zeul anotimpurilor, i-a dat parfum. Iar Flora însăși a dat în cele din urmă o diademă de petale și astfel s-a născut trandafirul.

Cupidon, unul dintre zeii iubirii, a răsturnat, cu aripa sa, o cupă de vin stând la o masă lângă Bacchus. Din această baltă de vin de pe pământ a ieșit o tufă de trandafiri. Trandafirul a fost consfințit și de către Venus ca fiind un simbol al frumuseții.

Există o poveste deosebit de încântătoare care este următoarea:

Zeul Zephyrus a iubit-o atât de mult pe Flora încât s-a transformat într-un trandafir, deoarece zeița nu avea alt interes decât florile. Când Flora a văzut trandafirul l-a sărutat ​​și astfel a împlinit dorința lui Zephyrus.

Și se spune că însuși cuvântul “trandafir” a apărut atunci când Flora, zeița florilor, suferind, lovită fiind de săgeata lui Cupidon. Nu a putut pronunța corect cuvântul Eros, dar l-a făcut să sune ca “ros” (rose in lb. engleză). De aici, cuvântul “trandafir” devine sinonim pentru Eros; atât în ​​Roma, cât și în Grecia este simbolul tinereții, al vitalității, al iubirii, al frumuseții și al rodniciei naturii.

Legendele și semnificatia culorilor trandafirilor

Dacă a trebuit vreodată să cumpărați trandafiri criogenati pentru cineva, știți că există multe culori diferite din care puteți alege. Deși poate părea doar o diferență de preferință, semnificațiile culorilor trandafirilor criogenati  pot juca un rol imens în mesajul pe care îl transmiteți cuiva. Chiar dacă trandafirii criogenati sunt de obicei văzuți ca o expresie a iubirii, semnificația din spatele unor trandafiri criogenati lila și a unor trandafiri criogenati galbeni este foarte diferită. După ce ați decis să oferiți un trandafir criogenat și să transmiteți mesajul corect veți dori să luați în considerare ce culoare descrie cel mai bine sentimentele dvs.

Trandafirii criogenati rosii

Trandafirii criogenati rosii sunt adesea considerați simbolul universal al iubirii. În majoritatea locurilor din întreaga lume, toată lumea știe că primirea trandafirilor roșii este modul în care spui “te iubesc”. Această semnificație de culoare a trandafirului transmite o afecțiune profundă, cum ar fi dorința sau dorul de celălalt.
Diferite nuanțe de roșu semnifică diferite grade de afecțiune. De exemplu, trandafirul criogenat roșu strălucitor tipic indică romantismul, în timp ce o nuanță mai mult vișinie sugerează că sentimentele tale nu au fost încă dezvăluite.

Trandafirii criogenati  roz

Trandafirii roz simbolizează recunoștința, grația și bucuria. În general, trandafirii criogenati roz sugerează blândețe în comparație cu trandafirul roșu aprins tipic. Ei sunt văzuți ca un semn de admirație atunci când sunt dați cuiva.
La fel ca în cazul trandafirilor roșii, nuanțele variate ale rozului au semnificații diferite. Un roz închis este un mod de a mulțumi, de a-ți arăta aprecierea. Un roz pal indică blândețe, mai ales atunci când este dat pentru ocazii mai puțin formale. Un trandafir criogenat roz mediu poate fi folosit pentru tot felul de ocazii, indiferent dacă cineva este trist si vreți să-i înseninați ziua ori când doriți să spuneți doar mulțumesc, făcându-l cel mai versatil dintre toate nuanțele.

Trandafirii criogenati albi

Albul a fost întotdeauna un simbol al purității, inocenței și, în unele cazuri, castității. Iar pentru trandafiri, nu este o excepție. Din acest motiv, trandafirii albi sunt adesea oferiți la nunți și alte ocazii ceremoniale, cum ar fi botezuri sau absolviri.
Cu toate acestea, trandafirii criogenati albi pot fi dați și ca semn al respectului sau amintirii. Este un mod de a spune “mă gândesc la tine”, făcându-i alegerea potrivită pentru a-i trimite și cuiva care suferă pentru pierderea unei persoane dragi.

Trandafirii criogenati mov

Deși trandafirii mov nu sunt la fel de obișnuiți, ei indică o fascinație sau o adorație. Trandafirii purpurii sunt adesea asociați cu regalitatea și splendoarea și au fost deseori oferiți regilor și reginelor.
Drept urmare, trandafirii mov violet sunt flori criogenate grozave de trimis pentru o ocazie fericită sau sărbătoare care îl fac pe cel care-i primește să se simtă deosebit și special. Trandafirii lila, în schimb, înseamnă “dragoste la prima vedere”. La fel ca și omologul violet închis, acest sentiment este cuplat cu un sentiment ca de magie. Mesajul este mult mai direct cu această culoare de trandafiri criogenați.

Trandafirii criogenati galbeni

Trandafirii galbeni sunt un simbol al prieteniei și al faptului că vă pasă de cineva. Nu trimiteți niciodată trandafiri criogenati galbeni cuiva pentru care nutriți sentimente romantice, deoarece acest lucru sugerează că ați prefera să rămâneți în zona de prietenie. De fapt, trandafirii galbeni sunt unii dintre singurii trandafiri care nu au nicio semnificație romantică în spatele lor.

Trimiterea de trandafiri criogenati galbeni unui prieten este o modalitate ușoară și gentilă de a le arăta că te gândești la ei. Vorbesc despre optimism și nu transmiteți un mesaj greșit în cazul în care îi trimiteți unui coleg de serviciu sau unui prieten.

Trandafirii criogenati albastri

Trandafirii albaștri, ca și trandafirul negru, reprezintă misterul și iluzia din nuanța lor fascinantă. În ceea ce privește dragostea, trandafirii criogenati albastri întruchipează dorința și poftă supremă. Oferiți ca dar, ei reprezintă, de asemenea, o iubire de neatins sau o cerință a unui favor aproape imposibil de oferit.

Trandafirii criogenati negri

Trandafirii negri sunt iubiți pentru aspectul lor misterios, dar elegant. Trandafirul criogenat negru este o culoare extrem de rară, dar oferă o frumusețe de neegalat. Trandafirii criogenati negri sunt flori estetice din punct de vedere cromatic care pot adăuga un element gotic, dar superb, în casa dumneavoastră. Trandafirul negru are o istorie interesantă plină de simbolism, de la dragoste pasională la ură adâncă.

Trandafirii criogenati turcoaz

Cea mai elocventă și populară semnificație a trandafirului turcoaz este fertilitatea. Culoarea turcoaz simbolizează bogăția, abundența și recompensa.
Trandafirul turcoaz semnifică întinerirea constantă a spiritului și, prin urmare, este un mesager al veseliei. Transformarea și schimbarea sunt o condiție prealabilă necesară pentru ca viața să continue, iar trandafirii criogenați turcoaz exprimă foarte frumos acest spirit de întinerire.
Trandafirii turcoaz simbolizează, de asemenea, respectul de sine și bunăstarea. Fiind simbolică pentru toată forța vieții, culoarea turcoaz dă un sens bogat unui trandafir.
Prospețimea primăverii și abundența sezonului ploios sunt bine exprimate de această culoare minunată.
Când vrei pur și simplu să surprinzi pe cineva sau să-i oferi o mică plăcere, folosește un trandafir criogenat turcoaz. Nu are semnificații romantice, dar este plin de nuanțe pozitive.
Sunt alegeri ideale pentru nunți, zile de naștere sau petreceri sau dacă pur si simplu doriți să oferiți cuiva culoarea primăverii.

Legendele și semnificatia culorilor trandafirilor

Call Now Button