Ce avantaje ofera lichenii

Tablouri cu licheni si muschi bombat

Ce avantaje ofera lichenii

Lichenii purifica aerul prin eliminarea alergenilor precum praful, sporii de mucegai si particulele de polen, mentinandu-l proaspat, avand in acelasi timp un miros specific de padure, are si un efect odorizant asupra incaperii. Deoarece multi oameni dezvolta diferite niveluri de sensibilitate la acesti alergeni, decorarea interiorului cu o pictura cu lichen este o alegere ideala.

Lichenii cresc productivitatea

Un studiu realizat de Society of American Florists cu cercetatori de la Texas A&M University a constatat ca plantele cresc creativitatea la locul de munca cu pana la 15% atunci cand sunt plasate in spatiile de lucru, comparativ cu spatiile fara plante. Deci ideea talourilor cu lichen este binevenita la locul de munca.

Impact psihologic asupra clientilor

Companiile care isi decoreaza peretii cu tablouri cu licheni stabilizati sau aleg sa-si modeleze logo-ul cu licheni sunt vazute ca companii „verzi” care sunt impotriva poluarii. In acelasi timp, utilizarea tablourilor decorative cu licheni in lanturile de restaurante duce la o hrana sanatoasa si deci la un stil de viata sanatos.

Reduceti zgomotul achizitionand tablouri cu licheni

Lichenii si muschii stabilizati sunt un material natural puternic fonoabsorbant si sunt recomandati in placarea peretilor pentru a reduce zgomotul din traficul exterior sau ecourile dintre pereti. Este recomandat si pentru mediile cu multe birouri si personal mare, unde nivelurile de zgomot sunt ridicate.

Absorb praful din aer

Cand respiram, ajungem sa inhalam involuntar particule de praf din aer, iar acest lucru poate duce la boli sau tulburari precum alergii, astm, probleme respiratorii sau chiar cancer pulmonar sau probleme cardiovasculare. Din fericire, in inima acestor licheni decorativi se afla o bacterie care se hraneste prin descompunerea substantelor organice din aer, care sunt absorbite si indepartate din aer.

Lichenii reduc nivelul de stres

Un studiu al Horticultural Research Institute of America a aratat ca prezenta plantelor la locul de munca reduce nivelul de stres al oamenilor. Aceasta a aratat o crestere cu 12% a vitezei de reactie atunci cand lucrati la computer si o scadere cu pana la 4 unitati a tensiunii arteriale la analiza tensiunii arteriale, sugerand ca nivelul de stres este mai scazut atunci cand exista plante in jurul biroului.

Mentine pielea hidratata

In general, plantele precum si lichenii stabilizati mentin nivelul de umiditate al pielii, astfel incat pielea sa nu devina uscata, ceea ce ar duce si la scaderea elasticitatii acesteia si deci la cresterea sensibilitatii. De asemenea, accelereaza procesul de vindecare in cazul ranilor cutanate.

Lichenii reduc costurile

Ca izolator termic, placile si panourile decorative cu licheni mentin interiorul cald in anotimpurile reci, iar prin actiunea transpiratiei si evaporarii vara se mentine nivelul potrivit de temperatura, intrucat aerul

este intotdeauna putin mai rece langa un lichen stabilizat. Placile verzi pot fi facute din licheni liberi de diferite culori.

Mentin constant nivelul de umiditate

Umiditatea din incaperi poate fi controlata cu licheni decorativi care absorb umiditatea din aer atunci cand este prea mare si o indeparteaza atunci cand aerul este prea uscat, mentinand astfel un nivel de umiditate intre 40% si 60%.

Lichenii sunt ignifugi

Prin tratarea cu substante speciale rezistente la foc, lichenii decorativi capata proprietati ignifuge, reducand astfel viteza si amploarea unui incendiu.

Ce avantaje ofera lichenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button