De cate tipuri sunt trandafirii?

mini-trandafiri-criogenati

De cate tipuri sunt trandafirii?

In prezent, sunt mai multe tipuri de trandafiri printre care putem enumera tea hybrida, trandafiri floribunda, patio, arbustiv, englezesti si urcator miniatural. Un alt soi la fel de special este cel de trandafiri cu radacinile goale.

Caracteristicile trandafirului tea hybrida

Acesti trandafiri au fost obtinuti in a doua jumatate a secolului XIX. Au fost flori mari, aflate la capatul unor tulpini verticale. Florile sunt frumoase atunci cand sunt taiate, dar este dificil ca acesti trandafiri sa fie folositi in gradini pe marginea bordurilor. Sunt flori de efect, insa faptul ca sunt inalti si rari, ii face deloc potriviti pentru a strajui aleile. Pot fi folositi pentru efect, atunci cand sunt inconjurati de alte plante. De asemenea, sunt perfecti ca trandafiri criogenati.

Cum arata trandafirii floribunda?

Acesti trandafiri au fost creati in secolul XX-lea si au flori mari, mai mici decat tipul anterior. Aceste flori sunt grupate in ciorchini. Daca sunt intretinuti corect, acesti trandariri se acopera vara de flori si pot fi utilizati ca mini trandafiri criogenati.

Initial, acesti trandafiri au fost creati pentru a fi amplasati in parcurile publice pentru a da o pata de culoare acestora pentru o lunga perioada de timp. Acesti trandafiri au pierdut teren in timp, in fata celor patio, care sunt ceva mai compacti.

Trandafirii patio

Acesti trandafiri sunt sub forma de tufel pitice cu flori in ciorchine. Au aparut din dorinta florarilor de a avea plante cu talie mica si multe flori, care sa reziste bine la boli si sa fie mai usor de tuns. Sunt plante care rezista foarte bine, au frunze lucioase si flori mici si sunt grupate in ciorchine, care vor rezista enorm de mult in timpul verii. Acesti trandafiri sunt disponibili si in variante care acopera solul si se intind pe el.

Ce este un trandafir arbustiv

Clasificarea trandafirilor nu este stiinta exacta dar, in esenta, toti trandafirii sunt o forma de arbust. De-a lungul timpului multi producatori au obtinut soiuri care nu se incadreaza ocmplet in categoriile clasice. Trandafirii arbustivi sunt plante mari, foarte viguroase. Acestia sunt mai mari decat tipul tea hibrida sau floribunda. Doi dintre ei au fost studiati cu atentie de producatori. Nevada are flori solitare si foarte interesante, fiind semiduble si de o culoare aparte – alb crem. Ofera flori somptuoase de la inceputul verii. De asemenea, exista buff beauty care are flori duble, cu doua nuante fine de caisa. Acestia pot fi o alegere excelenta pentru borduri sau ca plante izolate.

Trandafirii englezesti

David Austim a decis sa creeze un nou trandafiri in secolul XX. Acest nou tip combina forma florilor si parfumul trandafirilor clasici, dar are un aspect mai robust si o paleta mai larga de culori. Un alt avantaj este faptul ca aceste flori infloresc continuu.

Trandafirul urcator miniatural

Acesta este un trandafir cu flori mici, care seamana foarte bine cu trandafirii patio, dar cu tulpini mult mai lungi. Se potrivesc perfect pentru a creste pe ziduri, pe garduri sau pe arcade si au spaliere sau stalpi cu o inaltime de maxim 2 m. Sunt perfecti pentr gradinile mici sau pentru a fi plantati in gjvece. Pot fi lasati sa atarne pur si simplu in ghivecele suspedate sau pot sa acopere solul, respectiv sa se catare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button